2010. július 22., csütörtök

Vagyok, aki vagyok

Nyögve nyelősen és rinyálósan írom ezt a bejegyzést.
Pár napja nem vagyok a toppon egészségileg.

Eléggé oda van a gyomrom és/vagy az epém.
Mivel a hátam is leszakad, úgy fáj mintha, hátba rúgtak volna, így az epémre gyanakszom.

Már egy ideje jóformán nem írtam miket eszek.
Jelentem semmi különöset, itt Fehérváron külön főzök magamra, betartom a diétát és egyszerűen nem tudom mi lehet a gond.
Ha nem eszek fáj, ha eszek valamit egyből fáj, az ivásról nem is beszélve.
Tartok tőle, hogy doki lesz belőle.
Még két-három napig kihúzom, azt hiszem, de éjjel már nagyon szenvedtem. :-(((
Ami még ennél is rosszabb, hogyha dokira kerül a sor, akkor a párom ex anyósához visz, ugyanis belgyógyász, a város legjobb orvosa.
Nem így gondoltam a megismerkedésünket (állítólag szeretne megismerni, a párom mai napig tartja vele a kapcsolatot és nagyon szereti), így bízom benne megjavulok.

Lehet a meleg okozza velem ezt az egészet, emellett mérhetetlen álmosság is van rajtam...

A másik rosszabb dolog, hogy megint nem megy a toalett ügy.
Már három napja semmi és hát, ezzel kapcsolatban sem érzem jól magam.
Tegnap este ettem baconos virslit, hátha meghozza a csodát de nem.
Ma szinte csak ch-t ettem, de semmi.

Eddig volt egy 4sz tk toastos szendvicsem, sajttal és light szalámival.
Uzsonna nem volt, fájtam.
Ebédre lasagne-t ettem, nem kis adagot, jelentem most nem fáj.
Vacsira mindenképpen kímélőt akarok enni...

Valamikor kéne mérlegelni, de nem visz rá a lélek.
Nehéznek érzem magam, nagyon nehéznek. :-(

2010. július 20., kedd

Sárgahüvelyű zöldbabfőzelék fasírttal

Mint ígértem, íme a receptem.
Nem vagyok egy főzelékes, de a zöldbabot valamiért nagyon szeretem.

Hozzávalók a fasírthoz:
40dkg darált pulykamell 696kcal-2g ch
5dkg hagyma 20kcal-4g ch
1 ek olaj 90kcal-0g ch
4 szelet tk toast 220kcal-40g ch
1egész tojás 70kcal-0g ch
fűszerek - só, bors, szrányas fűszer, zöldfűszer ízlés szerint

Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát egy evőkanál olajon megpirítjuk.
Egy tálba halmozzuk a darálthúst, megfűszerezzük.
Vízbe beáztatjuk a toast kenyeret és alapos kinyomkodás után a fűszerezett húshoz adjuk, hozzáütjük az egy tojás.
Ha kihült a hagymánk dobjuk a többi hozzávalóhoz és jól dolgozzuk össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, én egy picit megfújtam olajjal a papírt, mert nem szilikonos volt itthon és az a tapasztalatom, hogy sok étel így is hozzáragad.
Formáljunk gombócokat a húsból és helyezzük a tepsire.
Előmelegített sütőben 45 percig sütöttem 4-es fokozaton.

Hozzávalók a főzelékhez:
35dkg zöldbab (egy üveg) 140kcal-23.8g ch
10dkg hagyma 40kcal-8g ch
1 ek olaj 90kcal-0g ch
175g 12%os tejföl 234kcal-6g ch
1 (nem púpozott) ek liszt 34-7
pirospaprika, édesítő, ecet, só

Elkészítése:
Apró kockára vágott hagymát megpirítottam az olajon, ha kész megpirospaprikáztam, hozzáadtam a zöldbabot és épp hogy ellepje, felöntöttem vízzel (én azt a lét használtam fel, amibe állt).
Felforraltam.
Nem kell sokáig főzni, mert nagyon zsenge a konzerves, üveges zöldbab.
Gyorsan elkevertem a tejfölt a liszttel, raktam hozzá a forró léből (kvázi készítettem egy habarást) majd lassú léptekkel hozzáöntöttem a babhoz, közbe kevergettem és hagytam hogy rottyanjon egy utolsót.
Ecettel, édesítővel és sóval ízesítettem.



Számokban a fasírt:

Összesen 195kcal és 46g ch a fasírt, nekem 11 golyóm lett így egy darab fasírtom 99kcal és 4.1g ch.

A főzelékem összesen 538kcal és 21.8g ch, hatalmas vájlinggal lett, 4 étkezésre osztom (bár szerintem egy hat tagú család simán jól lakik belőle), akkor egy adag főzelékem 134,5kcal és 5.45 g ch-ra jön ki.

Bőven jól lehet lakni belőle, én két fasírtot és egy adag főzeléket ettem 334.5kcal és 15.45g ch-ból laktam jól.

Jó étvágyat! :-)

2010. július 19., hétfő

Szélsőségek

Nem semmi ez az időjárás.
Tegnap olyannyira lehűlt a levegő, hogy sikerrel megfáztam.
Allergiám mellé még jobban taknyos lettem.
Akartam írni is, de nem tudtam, tegnap a nagy szélben meg kellett csinálni a kocsinkat, eladjuk, így kivettünk mindent belőle, amit nem akarunk majd a leendő tulajnak adni, gondolok itt erősítőre, mélynyomóra, stb.

Kaja szempontjából ügyes voltam, nagyon figyelek mit eszem és persze mennyit.
Nem tudom hány kg lehetek most, lassan érik egy mérlegelés.
Pozitív ill. negatív élmény, hogy kedvenc farmerom nagyobbacska lett, az övemre (ami mesélni tudna és csak azért is fogok róla képet csinálni) pedig lehet fúrni az újabb lukat, megint bő.
Meglátjuk, bizakodó vagyok megint, nagyon, tele kedvvel, tervekkel, erővel, elhatározással.

Holnapra szeretnék egy receptet hozni.
Diétás zöldbabfőzeléket készítenék finom fasírttal.
A főzeléket nem nehéz "le lightosítani", a fasírt tervét még szövögetem, de láttam Stahl Juci műsorában egy okosat, azt feltétlen szeretném hasznomra venni.
Természetesen fogom képekkel illusztrálni, most szeretnék készítés közbeni képeket is feltölteni, lesz pontos kcal és ch számolás is.

Most mennem kell, mert ezer elintézni valóm van, puszilom az olvasóimat, köszönöm ha velem tartasz. :-)